קספליון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/02/2015 | 09:34 | מאת: Melody

מה דעתך על קספליון לסכיזופרניה? אני כעת מוגדרת כ bipolar disorder in remission עם אבחנה חדשה של סכיזופרניה.

אין אפשרות להמליץ על טיפול תרופתי ללא בדיקה, באופן כללי קספליון היא תרופה אנטיפסיכוטית חדשה ארוכת טווח. היא שייכת לדור השני של התרופות, כלומר היא נוגדת דופמין וסרוטונין. היא מאושרת לטיפול בארץ בסכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית ונמצאת בסל הבריאות. מאחר והזריקה יקרה מאוד קופות החולים מאשרות הנחה רק לאנשים שצריכים זריקה כדי למנוע אשפוז. היא מכילה את החומר פליפרידון שהוא התוצר הפעיל של ריספרידון. היתרון בכך שמדובר בתוצר הוא שהתרופה לא עוברת פירוק בכבד. כאשר תרופה לא מתפרקת בכבד היא בטוחה יותר כי היא לא משפיעה על תרופות אחרות שלוקחים (והן לא משפיעות על הרמה של קספליון בדם), בנוסף אפשר להשתמש בה גם אם יש מחלות כבד או אי ספיקת כבד. יתרונות נוספים של התרופה הם שאפשר לתת את הזריקה גם בשריר הכתף וגם בשריר הישבן והתרופה ניתנת פעם בחודש בלבד (נעשים ניסויים לתת טיפול רק פעם ב-3 חודשים). חשוב לזכור שמעבר לקספליון צריך לעשות בהדרגה למי לוקח תרופות מרגיעות (זיפרקסה לדוגמא) כי התרופה לא סדטיבית ועלול להופיע אי שקט אם לא מורידים מינון בהדרגה. התרופה עלולה לגרום לעליה ברמת פרולקטין ואז לגרום להפסקת מחזור או פגיעה בתפקוד המיני.

05/03/2015 | 13:55 | מאת: Melody

כמה נפלא לראות שיש אנשים כה נחמדים בארץ הזאת.. שימחת אותי מאוד, תודה רבה !

מנהל פורום סכיזופרניה