בקשה לייעוץ

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/03/2015 | 16:16 | מאת: ס

שלום, אני מתמודדת עם סכיזופרניה מגיל 17.5 . אחרי שנתיים מגיל 18 שלא שמעתי קולות בכלל בגלל היותי בתכנית שיקום של שירות לאומי, לאחר סיומי בתכנית התחלתי לשמוע קולות שוב, זה קרה בשנתיים האחרונות, התאשפזתי, ושינו לי את הטיפול התרופתי מסרווקול לגעודון, לגעודון היו תופעות לוואי קיצוניות עבורי, לאחר ששוחררתי המשכתי ליטול געודון, הגעודון גרם לי לנדודי שינה, הייתי קמה בשעות המוקדמות של הבוקר ויכולה לישון בערך כל היום, היה לי גם כאבי ראש. במהלך הזמן הפסיכאטרית שינתה לי את הטיפול התרופתי לזריקה קספליון 100 mg , ומאז המשכתי לשמוע קולות וזה לא נפסק. בנוסף , היה תוספת של כדור לאחרונה בשבועיים האחרונים בגלל תופעת קולות והחמרה, של כדור בשם איטומין 40 מ"ג, ובכל זאת יש עדיין קולות. מה אוכל לעשות בנידון? איך אוכל להתמודד עם זה, ולנסות להתייצב? למי כדאי לפנות? ואם במרפאה בה אני מטופלת הטיפול אינו כשורה, מה עליי לעשות ?

אין אפשרות להמליץ על טיפול ללא בדיקה, יתכן ומינון הקספליון לא גבוה מספיק, בכל מקרה כדאי לפנות לרופא ולבקש שינוי בטיפול מאחר ואין שיפור במצב. אם אינך מרוצה מהטיפול במרפאה שבה את נמצאת את יכולה לפנות לפסיכיאטר בקופת חולים, למרפאה של משרד הבריאות או לפסיכיאטר פרטי.

מנהל פורום סכיזופרניה