חוות דעת מפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/02/2015 | 01:43 | מאת: דן

כרגע אני לא יודע בדיוק מה האבחנה שלי אבל יצאתי מהפסיכיאטר מוקדם יותר והייתי שמח אם תעזרי לי להבין אז אני מצרף את מה שהוא רשם . במפגש הקודם ולאחר אבחנה ובדיקה עלתה תמונות קינית המתאימה להפרעה טורדנית כפייתית המלווה אותו שנים ארוכות. החל טיפול בציפרלקס מזה כחודש במינון של 15 מ"ג ליום . בבדיקה הנוכחית מוסיף לגבי תכני החשיבה כי בעבר היו מחשבות של רדיפה. בתקופה האחרונה החמרה מבחינת תכני החשיבה ובבדיקה נמצאו מחשבות שווא של רדופה וגדלות אין תובנה והמחשבות אגוסינטוניות אין ולא היתה אובדנות או לאימות לאור הדברים נראה שיש מרכיב פסיכוטי בהפרעה הנוכחית וכי הטיפול צריך לכלול נוגדי פסיכוזה . קיבלתי ריספונד במינון של 2 מ"ג כמו כן הפסיכיאטר הסביר לי שהבעיה שלי היא עודף חומר במוח שנקרא דופמין אשמח אם תסבירי לי מה זה . תודה רבה

האבחנה היא הפרעה טורדנית כפייתית שהמחשבות בה הן ללא תובנה / עם מחשבות שווא, כלומר יש אמונה מוחלטת במחשבות. התיאוריה המקובלת היום למצב פסיכוטי היא "תאורית הדופמין" שאומרת שיש פעילות דופמינרגית חזקה יותר במצב פסיכוטי. התאוריה נשענת על כך שהתרופות היעילות למצב זה הן תרופות נוגדות דופמין ועל כך שסמים המעלים פעילות דופמין מביאים למצב פסיכוטי.

מנהל פורום סכיזופרניה