תשלום אחורה אכן?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/02/2015 | 13:58 | מאת: שרה

קיבלתי טלפון מביטוח לאומי שאושרה לבעלי דרגת 100% נכות כללית היות וסובל מסכיזופרניה לטענתם הם אמרו לי שהיות והטיפול בתביעה החל רק באמצע חודש 1 הוא יצטרך לחכות עד אפריל שרק אז הוא יתחיל לקבל את הקצבה כי רק אז יעברו 3 חודשים מתחילת הטיפול והגשת התביעה האם הוא לא צריך לקבל מזמן הגשת התביעה(מחודש 1?) חוצמזה הם אמרו שהאחוזי נכות הם רק עד החודש השישי וכנראה בחודש 4 יקראו לו לוועדה מה זאת אומרת?

09/02/2015 | 19:42 | מאת: שאול

ביטוח לאומי מאשר בשלב ראשון נכות זמנית למספר חודשים. בתום התקופה המבוטח מקבל הזמנה נוספת לועדה לבדיקת מצבו. אם לא חל שינוי מאשרים נכות לצמיתות.

ככל הנראה בעלך קיבל הכרה זמנית ולאחר חצי שנה יוזמן לועדה חוזרת. התשלום נעשה בדיעבד מהזמן בו התפרצה המחלה כך שאתם אמורים לקבל החזר על החודשים הקודמים.

מנהל פורום סכיזופרניה