חוות דעת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/01/2015 | 00:00 | מאת: אמא

שלום, האם להערכתך טיפול המורכב מ: סימבלטה 60 מ"ג בבוקר+ 3 פעמים 0.5 מ"ג קלונקס ביום+ 300 מ"ג סרוקוואל בערב+ 10 מ"ג אלטרול בערב הוא לא מסוכן מידי עבור אישה בת 70? אציין כי אובחנה בעבר כסכיזואפקטיבית והיום מוגדרת כבדיכאון וחרדה קשים. האם בלבול הוא תופעת לוואי של התרפות או סימפטום של המחלה?

באופן כללי בגיל מבוגר יש להעלות מינון בזהירות ולהימנע מתרופות סדטיביות כדי למנוע נפילות. לקלונקס, סרוקוול ואלטרול יש השפעה סדטיבית. אין אפשרות להמליץ על טיפול ללא בדיקה, אם האישה סובלת מבילבול כדאי לפנות לרופא בהקדם ולדווח לו על כך. חשוב לבדוק מה הגורם לבלבול כי גם הפרעה נפשית וגם מחלה גופנית בגיל מבוגר יכולות להתבטא בבילבול.

27/01/2015 | 19:21 | מאת: אמא

תודה ענת, היא נבדקה פעמים רבות ואין עדות לדימנציה/בעיה פיסית. טופלה בעבר בקלופיקסול+אפקסור 75 מ"ג+מודאל 50 מ"ג (בוקר וערב) וקלונקס 0.5 בערב. הטיפול שונה לפני כשנה. אני מאוד מודאגת. מה דעתך על 2 סוגי הטיפול?והאם עקב כך שאין עדות לבעיה פיסית ניתן להסיק שתופעת הבלבול היא מאחד הכדורים החדשים ולא מהמחלה?

מנהל פורום סכיזופרניה