כתוב לי כך: בבדיקה "אפקט שטוח"

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/01/2015 | 09:26 | מאת: יוסי

מה זה אפקט שטוח? תודה רבה מראש.

20/01/2015 | 05:45 | מאת: ברוך

הכוונה ליכולת להביע רגש. אין יכולת להביע רגש. לפעמים הבעת פנים קפואה.

אפקט הוא הביטוי החיצוני של ההרגשה שלנו כפי שהיא נקלטת אצל אנשים אחרים. באופן רגיל הבעות הפנים, תנועות הגוף וטון הקול מלווה את המילים ומעבירים את הרגשות שבו הן נאמרות. אפקט אמור להתגוון בהתאם לנושא. אם תנועות הגוף והבעות הפנים מצומצים כותבים אפקט מצומצם, אם ממש לא רואים שינוי בהבעה כותבים אפקט שטוח. אפקט הוא המרכיב הסובייקטיבי ביותר בבדיקה פסיכיאטרית ומאוד משתנה בין בודקים שונים. אפקט מושפע מהפעילות של שרירי הפנים ולכן מושפע מטיפול בתרופות אנטיפסיכוטיות או מפרקינסון.

מנהל פורום סכיזופרניה