סכיזורפניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/01/2015 | 01:45 | מאת: חיים יוסף

איך אפשר לדעת שהתקף פסיכוטי זה או מאניה או סכיזורפניה? ומה הגורמים למחלות האלה?

הרבה פעמים בזמן ההתקף קשה להבדיל בין מאניה לפסיכוזה כי מאניה בשלבים מתקדמים הופכת למאניה פסיכוטית ובמצב פסיכוטי חריף יש אי שקט. אפשר להבדיל לפי מהלך המחלה, אם בהתחלה הופיע מצב רוח מרומם, פעילות יתר, דיבור מהיר, בזבוז כספים וחוסר שינה זה אופייני יותר למאניה. אם יחד עם הטיפול הפסיכוזה חולפת אבל נשארים תסמינים מאניים זה אופייני יותר למאניה. גורמים רבים יכולים להביא למצבים פסיכוטיים או מאניים, אלו מצבים לא מחלות, הם יכולים להופיע בנפרד או בחלק ממחלה כרונית.

מנהל פורום סכיזופרניה