סרנדה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/01/2015 | 16:27 | מאת: דבורה

שלום רב. אני בת 34, חולה בסכיזופרניה ונוטלת: 25 מ"ג זיפרקסה, 750 מ"ג דפלפט כרונו לאפילפסיה, והתחלתי לקחת 50 מ"ג סרנדה מלפני 3 שבועות במקום סרוקסט שהייתי לוקחת מזה 10 שנים (נתנו לי נוגד דיכאון כדי לשפר את הקהות הרגשית-התסמינים השליליים של הסכיזופרניה). לאחרונה מאז שאני עם סרנדה פחת לי התאבון והחשק לאכול - האם זו תופעת לוואי של הסרנדה? מה ניתן לעשות? בתודה מראש, דבורה.

ירידה בתיאבון היא לא תופעת לוואי שכיחה של סרנדה אולם ההשפעה היא אישית ולכן הדבר אפשרי. בדרך כלל ירידה במשקל מדאיגה רק אם מדובר בירידה לתת משקל, אחרת לא בהכרח מחליפים טיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה