תרופה להרגעה במקום ווליום --לקחת ואבן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/01/2015 | 18:03 | מאת: יןסי

לקחתי כל הזמן ווליום. הרופא נתן לי לנסות וואבן. אני מרגיש שהוואבן יותר טוב בשבילי. האם זה אותה משפחה הכדורים האלו, והאם הוואבן יכול לפגוע בנהיגה במכונית באמצע היום. יש לציין כי הוואבן עושה אותי אחרי שעתיים יותר בפוקוס וללא תחושות של מצוקה וכו... האם הוואבן הוא טוב גם ל-PTSD . כי יש לי גם PTSD . תודה רבה מראש.

ואבן וואליום הם ממשפחת הבנזודיאזפינים. כל התרופות ממשפחה זו יכולות לגרום לטשטוש ולכן מומלץ לא לנהוג תחת השפעה עד שלא מגיעים למינון קבוע שלא גורם לטשטוש. אמנם בנזודיאזפינים מרגיעים ועוזרים לטיפול באי שקט אבל יש מחקרים המראים שבנזודיאזפינים עלולים לגרום גם לתופעות לא רצויות ב-PTSD כמו השפעה מורידת עכבות, השפעה דיסוציאטיבית, תלות גופנית והתמכרות, ולכן הם לרוב לא מומלצים כטיפול בהפרעה זו.

מנהל פורום סכיזופרניה