סכיזופרניה והורות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/12/2014 | 20:07 | מאת: ddt

עינת שלום אובחנתי כחולה בהפרעה סכיזואפקטיבית. למרות זאת, פגשתי מישהי וכמובן סיפרתי לה על הכל. כעת אנחנו נשואים ויש לנו ילד משותף שנולד לפני ימים בודדים. לאחרונה התחלתי לפחד שייקחו לנו את הילד בגלל המחלה שלי, נניח אם אלך עם הילד לקופת חולים ושם יוודע שאני חולה. זה יכול להמסר לעובד סוציאלי וכן הלאה. או אולי בנסיסות אחרות בהמשך החיים. נכון שזה נשמע פתטי וכנראה המחשבות האלה נובעות מהמחלה עצמה, אבל אולי באמת יש סיכויים שאכן יקרה משהו כזה? זה שכיח, את מכירה אולי מקרים כאלה?

31/12/2014 | 11:27 | מאת: נחום

לא יקחו ממך את הילד. ישנם אלפי חולים כמוך שמתפקדים כראוי ומגדלים ילדים. שרותי הרווחה מתערבים רק כאשר ההורים לא מתפקדים והילד סובל מהזנחה.

הוצאה של ילד מהבית נעשית במקרים קיצוניים של סכנה לילד, סכנה לחיים או הזנחה, לא מוציאים ילד מהבית בגלל שאחד ההורים שלו חולה. יכול להיות שלידת הילד גורמת למתח ולדאגות, אם אתה חושב שזה קשור למצבך הנפשי כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.

מנהל פורום סכיזופרניה