טיפול בכפיה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/12/2014 | 22:53 | מאת: ענת

שלום! אשמח לדעת מה אופציות הטיפול הקיימות עבור חולה שמכחישה בכל תוקף את היותה חולה (סכיזופרניה פראנואידית). בעברה כבר מספר אשפוזים כפויים מהם היא יוצאת מיוצבת על זיפרקסה. מפסיקה ליטול את התרופה מעט זמן אחרי סוף האשפוז כי לטענתה היא לא זקוקה לה...עובר זמן מה (בין שנה לשנתיים) ושוב יש התדרדרות שמביאה להתקף שמביא לאשפוז כפוי...האם יש מערך טיפול בקהילה בחולים אלה שיכול להכריח אותה לקבל טיפול? (בבית לא ניתן לעשות זאת כי היא לא לוקחת את הכדורים ומשקרת לגביהם למרות שמקפידה לקנות כדי שיהיה רשום)

טיפול בכפיה יכול להינתן רק אם יש סכנה לאדם או לסובבים אותו. אם היא אושפזה בעבר בכפיה כנראה שהיתה סכנה. אחרי אשפוז בכפיה אפשר להוציא הוראה לטיפול מרפאתי כפוי שיחייב אותה להגיע למרפאה.

30/12/2014 | 12:37 | מאת: א

על מי שאינו מעוניין בטיפול פסיכיאטרי.

מנהל פורום סכיזופרניה