האם סכיזופרניה עוברת בתורשה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/12/2014 | 14:06 | מאת: ימית

ב7 חודשים האחרונים אני מנהלת זוגיות עם בחור מקסים!!!רק לפני כשלושה חודשים הבנתי שהוא חולה במחלה( אין לי בעיה עם זה מקבלת אותו כמו שהוא), כן כבר עברנו התקף של המחלה ויחד התגברנו על ההתקף , אנחנו רוצים להביא ילד משותף ובימים האחרונים עלתה במוחי השאלה האם זה עובר בתורשה? אשמח לתשובה והכי חשוב איך משכנעים אותו לקחת את הכדור כל יום בקבוע... המון תודה

לסכיזופרניה יש מרכיב תורשתי. הסיכוי לכל אדם באוכלוסיה הכללית לחלות בסכיזופרניה הוא 1%, הסיכוי למי שאחד מהוריו חולה בסכיזופרניה הוא כ-12%. כדאי לבקש ממנו להזמין אותך לאחת הפגישות שלו עם הרופא המטפל כדי לשמוע על המחלה. כבת זוג תומכת את יכולה לעזור לו מאוד, אחת הדרכים שעוזרות לשמור על חיים יציבים היא נטילת תרופות באופן סדיר, את יכולה לעודד אותו שמצבו הנפשי והקשר שלכם יהיו טובים יותר עם טיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה