שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/12/2014 | 17:16 | מאת: אנונימית

שלום אני עוד לא פניתי לפסיכיאטריה, ולכן אני לא בעלת הגדרה קלינית. רציתי לשאול אם יש סיפורי הצלחה בטיפול בכאלו שהם עם פראנויה ויכול להיות פרנויה סכיזופרנית. האם עם טיפול אפשר לחיות באיכות חיים גבוהה ולקיים קשרים בינאישיים בריאים? תודה

אפשר לחיות חיים מלאים ולקיים קשרים חברתיים ומקצועיים עם סכיזופרניה. בערך חצי מהחולים במחלה ממשיכים לסבול מתסמינים ומתקשים לחזור לחיים מלאים. יש גורמים רבים שמשפיעים על הסיכוי להגיע להפוגה במחלה ולהשתקם, לדוגמא: גיל התחלה מבוגר, התחלת טיפול מוקדם, התחלה סוערת, דבקות בטיפול, סימנים של הפרעה אפקטיבית, מערכת תמיכה טובה וכו'.

מנהל פורום סכיזופרניה