שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/12/2014 | 22:02 | מאת: מאיה

האם פסיכיאטרים מכירים בתופעה של pyroluria כאחד הגורמים האפשריים המשפיעים על התפתחות הפרעה סכיזואידית או סכיזופרניה? תודה.

כבר בשנות השלושים של המאה הקודמת רופאים שמו לב שיש קבוצה של אנשים עם סכיזופרניה השותים ומפרישים שתן בכמות גדולה. מאחר והתופעה היתה ידועה לפני הופעת התרופות האנטיפסיכוטיות הניחו כי הפגיעה במנגנון שמווסת נוזלים בגוף הוא אחד המאפיינים של המחלה באותה קבוצה. ההנחה היא שמדובר במאפיין שמופיע עם המחלה ולא בגורם לה.

מנהל פורום סכיזופרניה