זוגיות בצל הסכיזופרנייה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/11/2014 | 13:59 | מאת: יוסף מתתיה

ביתי בת33חולה במחלה . מנסה מזה כשנתיים שלש למצוא בן זוג ,מאד רוצה אבל לא יוצא . האם אפשר למגר את תופעת הלוואי של המחלה חוסר תאווה מינית שזה לדעתי מקור הבעייה .האם צריך לספר לבן זוג כבר בפגישות הראשונות . מבקש טיפים מקצועיים שיכולים לעזור .

29/11/2014 | 20:17 | מאת: ערן

שלום שמי ערן גם לי יש סכיזופרניה ברמה קלה מתפקד כאחד האדם עובד אף ב2 עבודות ונפגש עם בחורות רגילות מזדהה עם המכשול הזה של מתי ואיך יגיבו בשלב שאספר שיש לי סכיזופרניה מנסיון שלי אני מספר אחרי מספר פגישות שאפשר לראות כבר שהשד לא נורא ובמיוחד במצב שלי. לא חושב שיש הרבה סכיזופרנים עם מגבלה מינית עם הכדור אולי בהתחלה יש משהו אבל אחר כך המצב משתפר וכבר אין בעיה כלל אם תרצה לתת לה את האמייל שלי [email protected] אשמח לדבר איתה אני בן 34 מהמרכז .

שיקום חברתי הוא חלק חשוב בטיפול בסכיזופרניה וכדאי לפנות למרפאה כדי לקבל עזרה בכך. אם חוסר חשק מיני הוא תופעת לוואי של הטיפול התרופתי כדאי לשקול שינוי בטיפול. לגבי השלב בו כדאי לשתף בן זוג במחלה - מדובר בהחלטה אישית השונה מאדם לאדם.

מנהל פורום סכיזופרניה