להציל את אח שלי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/12/2014 | 14:56 | מאת: סיון

שלום לכולם יש לי אח כבן 45 לאחר שירותו הצבאי אובחן כחולה סכיזופרניה . חיינו כל המשפחה עם המחלה בשלום יחסי במשך כ20 שנה בקירוב אך מזה כ 4-5 שנים אחרונות חלה ירידה משמעותית בתפקודו ובמשך כל התקופה הזו הוא כמעט ולא מתפקד מה שאני חייבת לציין שבמשך כמעט 20 שנה כמעט אי אפשר היה להבחין שהוא חולה . במהלך חמש השנים האחרונות נוספו לו תרופות כמו קלונקס שהחל לקחת השנה דפלפט הוא לוקח משהו כמו 4 שנים . כל אלו נוספו לזיפרקסייה שהוא נוטל במהלך כל השנים מעל 20 שנה השאלה שלי היא האם בעזרת טיפול וליווי כל שהוא יהיה אפשר להחזיר את תפקודו של אחי לתפקוד נורמלי שהיה למעשה עד לפני שנים? . האם תוספת התרופות היא הגורם לזה שהוא ממש סהרורי ומרחף . וכאילו אינו נמצא איתנו ? אנא מכם אם ישנו איזה שהוא טיפול אפשרי נשמח לשמוע מכם . תודה .

שיקום יכול לעזור לאחיך לחזור לתפקוד ומומלץ לפנות למרפאה שמטפלת בו ולבקש עזרה ע"י סל שיקום שנותן משרד הבריאות. יש תרופות שגורמות לישנוניות וכדאי לברר עם הרופא המטפל האם זהו הגורם ואם כן לשקול החלפת טיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה