סירוב לתת מידע רפואי למטופל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/11/2014 | 08:38 | מאת: מישהו

אני יודע שיש מקרים בהם הממסד הפסיכיאטרי מסרב לתת מידע רפואי למטופלים בנימוק שהמידע עלול לפגוע בהם. דבר מאוד מקומם. לא ממש ברור לי מה ההיגיון שעומד מאחורי זה ובאילו מקרים זה קורה? הרי אם אדם אובחן בסכיזופרניה הוא צריך לדעת זאת. אולי במקרה שמישהו חטף התקף פסיכוטי חד פעמי שחלף? או במישהו שחשדו שיש לו סכיזופרניה אבל החשד חלף?

22/11/2014 | 16:04 | מאת: פמצק

בדרך כלל אין בעיה לתת למטופל לקרוא את התיק האישי או לקבל צילום שלו. אם מסרבים לתת צילום של התיק כדאי לקבוע פגישה עם הרופא להבין למה, אם הוא עדיין מסרב אפשר לפנות לועדת האתיקה בבית החולים שתבדוק האם באמת יש מידע בתיק שעלול לפגוע באותו אדם.

מנהל פורום סכיזופרניה