סכיזופרניה והריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/10/2014 | 06:51 | מאת: מיכל

שלום רב אני מטופלת בריספונד 2 מג ולוסטראל 200מג ומתחילה טיפולי פיריון, התקשרתי ליעוץ באסף הרופא ואמרו לי שעד עכשיו לא היה מחקר שהוכח שיש מניעה בלהשתמש בתרופות האלה במהלך הריון עקב פגיעה בעובר, אני לוקחת את התרופות האלה המון שנים ובזכותם אני יכולה לתפקד לגמרי, השאלה שלי היא כזו: הרופא משפחה עשה לי שיחה ארוכה (כבר פעמיים) שאני לא אכנס להריון אלה שאני אאמץ כי התרופות שאני לוקחת פועלות על מערכת העצבים ואין סיכוי שזה לא ישפיע על מערכת העצבים של העובר והילד/ה (מניסיון שלו עם מטופלים אחרים) יצא בעתיד עם בעיות קשות בהתנהגות (לדבריו המקרים קשים וההורים אינם מסוגלים לטפל בילדים, עד כדי כך..), אני אגיד שאין לי בעיה לאמץ העיקר שיהיה ילד שאני אוכל להעניק לו אהבה ולאו דווקא חשוב לי התהליך של ההריון(לבעלי קצת יותר חשוב..) אני לא מוצאת ברשת מחקרים שנמשכו הרבה שנים מעבר להריון בכדי לבדוק את ההתנהגות של הילד העתידית..יש משהו במה שהרופא אומר?

ריספרדל מאושרת לשימוש רק 10 שנים כך שאין נתונים על ההשפעה של מתן בהריון לאחר עשרות שנים. תרופות אנטי פסיכוטיות אחרות נמצאות בשימוש משנות החמישים של המאה הקודמת ולא הוכחו השפעות משמעותיות לאחר מתן בהריון. לוסטרל מאושרת לשימוש 13 שנה. במתן של תרופות מקבוצת SSRI בהריון נמצאה עליה קטנה בסיכוי למום ריאתי מסוים כאשר לוקחים את התרופה אחרי שבוע 21 . לעומת זאת לא מצאו הבדל בילדים שאמהותיהם לקחו תרופות מקבוצת SSRI לבין ילדים אחרים בהישגים בלימודים. קשה להתווכח עם המקרים האישיים שראה הרופא, סטטיסטיקה בודקת מה קורה במספרים גדולים. יכולות להיות כל מיני סיבות לבעיות בהתנהגות בילדים, גם ילדים שעוברים אימוץ עלולים לסבול מהפרעות בהתנהגות. נושא לקיחת תרופות בהריון מאוד מורכבת, יש נשים שמעדיפות להפסיק תרופות ואפילו להתאשפז כדי שהעובר לא יהיה חשוף לתרופה, מצד שני מצב נפשי קשה כמו חרדה ודיכאון משפיעים על משקל הלידה ועל תוצאות הלידה. אין דרך לנבא איך יוולד ילד, מומים קורים גם בנשים שלא לוקחות שום תרופה. ההחלטה אם לאמץ או לא מאוד אישית, נסי להתייעץ עם הרופא הפסיכיאטר שמטפל בך, יש סיכוי שהוא פגש יותר נשים עם סכיזופרניה שילדו מאשר רופא המשפחה.

19/11/2014 | 19:35 | מאת: מיכל

מנהל פורום סכיזופרניה