deep TMS

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/10/2014 | 00:04 | מאת: מאיה

ד"ר ענת שלום רב.. שמי מאיה בת 23. לפני כחצי שנה אובחנתי כסובלת מסכיזופרניה. כיום אני נוטלת אביליפיי 15 מ"ג וציפרלקס 10 מ"ג. על פניו נראה שחזרתי לתפקוד רגיל ואכן אין זכר לחרדות לפחדים ולמחשבות השווא שתקפו אותי בזמנו, הבעיה המרכזית איתה נותרתי להתמודד היום היא חוסר במוטיבציה לפעול מתוך קושי רב שמתבטא ביכולת לפתח רגש כבעבר, ביכולת להתרכז וללמוד ולפתח את תחומי העניין שהיו לי קודם ובריקנות עצומה. מינון התרופות האנטי פסיכוטיות שקיבלתי בעבר הופחת משמעותית ,אני נמצאת בשיחות עם פסיכיאטרית ומנסה טיפולי cbt אך אותם השינויים כמעט ואינם מועילים. הבנתי שקיים טיפול שנקרא deep TMS לטיפול באותם סימנים שליליים של המחלה ואשמח לשמוע למי הוא מתאים, היכן ניתן לקבל אותו מהן תופעות הלוואי וכמובן אם אכן הוא עשוי להועיל בפתרון בעיית הסימנים השליליים?

03/11/2014 | 05:39 | מאת: ערן

היי מאיה כבר 4 שנים ללא שום סימנים אשמח להכיר:) (בן 34 ישיש חח)

טיפול בגרייה מגנטית (repetitive transcranial magnetic stimulation- rTMS) מאושר לטיפול בדיכאון. קיימים מספר מחקרים המראים שיפור מתון בסימנים השליליים עם הטיפול לעומת פלסבו. אין הרבה תופעות לוואי לטיפול והוא נסבל יחסית בקלות, יכולים להופיע כאבי ראש או תחושות לא נעימות בקרקפת. תופעת הלוואי הקשה ביותר היא פרכוס אולם היא נדירה, בעיקר אם עובדים לפי פרוטוקול בטיחותי. הטיפול יחסית חדש ולכן אם יש תופעות המופיעות לאחר שנים שלטיפול עדיין אי אפשר לדעת עליהן. קיימים מספר מרכזים בארץ המספקים את הטיפול בתשלום. בבי"ח שלוותה נעשה מחקר בנושא.

מנהל פורום סכיזופרניה