שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/10/2014 | 23:16 | מאת: עינת

האם הגן COMT (שחשוד כמעורב בסכיזופרניה) משפיע רק על נוירוטרנסמיטרים במוח? האם למוטציה של גן זה תיתכן השפעה כלשהי על בדיקת איסוף שתן לקטכולאמינים? תודה.

COMT - אנזים המפרק מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטרים) כמו דופמין ונוראדרנלין. הוא נמצא במוח, כבד, כליות ובלב. תוצר הפירוק של דופמין - HVA - נמדד בבדיקת שתן לקתכולאמינים אולם הבדיקה אינה רגישה במיוחד ולא ניתן להסיק מכמות הקתכולאמינים בשתן על הפעילות של האנזים.

מנהל פורום סכיזופרניה