מה עושים כשבן משפחה חולה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/10/2014 | 21:00 | מאת: אינת

שלום רב מזה מספר שנים אבי סובל מבעיה נפשית אשר מחמירה עם הזמן. הוא מדבר באופן קבוע על קולות שהוא שומע שלטענתו רוצים ברעתו הוא לא עובד כבר שנים כי אינו מסוגל להתרכז ועוד כל מיני סימפטומים כאלו ואחרים אשר משבשים את אורח חייו ובעיקר את מי חיי המשפחה שמתקשה לעזור לו. רופא פסיכיאטר בקופח טוען שכל עוד הוא אינו פוגע בעצמו אין מה לעשות. ונותן תרופות אך מן הסתם אבי מסרב ליטול אותם. איננו יודעים לאן לפנות ומה לעשות

אחת הבעיות הקשות במצב פסיכוטי היא שאדם משוכנע שהוא צודק ואין לו תובנה לכך שהוא סובל מבעיה, הרבה משפחות חסרות אונים כשהן רואות את יקיריהן סובלים ומסרבים לעזרה. הפסיכיאטר צודק בכך שאפשר לכפות טיפול על אדם רק במקרה שאדם מסכן את עצמו או את הסובבים אותו, אבל הסיכון לא חייב להיות מיידי, אם אדם מתוך מחלה לא לוקח תרופות לסוכרת או לא מסוגל לדאוג לצרכיו הבסיסיים הוא מסכן את עצמו באופן לא מיידי. גם אם הוא גורם לסבל נפשי חמור לזולת או לנזק חמור לרכוש אפשר לכפות עליו טיפול. במקרה כזה הפסיכיאטר המחוזי יכול להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה או לאשפוז כפוי לא דחוף. אם אין סכנה אפשר לבקש מאנשים שאביך סומך עליהם, קרובי משפחה, חברים או רופא משפחה שידברו איתו על מה הוא יכול להפיק מטיפול פסיכיאטרי, לדוגמא הקלה על חרדה או עזרה בריכוז או בחזרה לעבודה.

מנהל פורום סכיזופרניה