סכיזופרניה במשפחה וריטלין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/10/2014 | 06:44 | מאת: ג'ני

היי ד"ר, אני בת 28, בריאה בד"כ. אבל, אימי אובחנה כסכיזופרנית כשהייתה בת 18-19 (סכיזופרניה פרנאודית). אני רוצה ליטול ריטלין אך חוששת מההשפעה שעשויה להיות לכך... האם ריטלין עשוי להוות כטריגר? לעורר התקף חס וחלילה?

ריטלין עלול לגרום לפסיכוזה, לא הוכח שהוא גורם להתפרצות של סכיזופרניה אולם כדאי לשקול בזהירות מתן תרופה שיכולה לגרום לפסיכוזה במי שפגיע יותר למחלה. צריך לשקול את התועלת שבמתן ריטלין מול הסיכון, יתכן וכדאי להשתמש בתרופה אחרת להפרעת קשב וריכוז. התייעצי עם הרופא המטפל שלך, עדיף להתייעץ עם פסיכיאטר ולא עם נוירולוג במקרה כזה.

מנהל פורום סכיזופרניה