התייעצות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/10/2014 | 09:31 | מאת: נועה

לד"ר ענת שלום. אימי (75) נוטלת תרופה בשם פרפנאן 8 מ"ג כדור ביום. ודיקנט פעמיים ביום .(כ- 7 שנים לערך) תופעות הלוואי בחצי שנה האחרונה חמורות אימי מתקשה לתפקד.הגוף אינו מאוזן הזכרון,שרירים נתפשים באזור הידיים ,הזכרון לטווח הקצר נפגע תופעות לא נעימות בלתי רצוניות באזור הפה והלשון.האם לדעתך במצב כזה חשוב להחליף את הכדור? או אולי ישנם כדורים עם פחות תופעות לוואי .אני מאוד דואגת על ההדרדרות במצבה.אשמח להדרכה .(הרופאה החדשה של אימי עדיין לא יכולה להחליט על תחליף טיפול) נ.ב. אמי אובחנה כסכיזופרנית הסובלת ממחשבות שווא -כתוצאה מטראומה שחוותה בעקבות ויכוח עם אחותה. אשמח לתגובתך ועזרתך

פרפנן יכול לגרום לתפיסת שרירים ותנועות שרירים לא רצוניות באזור הפה (Tardive dyskinesia) אולם קודם כדאי לוודא שאין מחלה ניוונית כמו דמנציה שמחמירה את המצב. יש כדורים שפחות גורמים לתופעות לוואי אלו ומומלץ לטפל בתופעות הלוואי הקשות האלו כמה שיותר מהר, אולם השינוי צריך להתבצע על ידי הרופאה המטפלת תוך כדי מעקב. אם היא לא יכולה להחליט על החלפה בקשו שתתייעץ עם רופא אחר במרפאה שיכול להחליט על כך.

13/10/2014 | 18:58 | מאת: נועה

ראשית מודה מאוד על תגובתך. וכמובן שאדאג להפניה בהקדם האפשרי להפסקת/החלפת הכדור,וכמו כן בדיקות שיקבעו/ישללו את המחלה שלמראית עין זה לא נראה כך. שוב תודה

מנהל פורום סכיזופרניה