זריקה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/10/2014 | 22:50 | מאת: א

רציתי לדעת מה ההבדל בין זריקה לבין לקחת כדור אני נוטלת כדור בשם רספירדל האם גם הוא משמין כמו הכדור או שהזריקה יותר טובה

ריספרדל מכיל ריספרידון שמתפרק בכבד לחומר הפעיל פליפרידון. יש זריקה המכילה את החומר הפעיל בשם קספליון וניתנת פעם בחודש. החומר הפעיל בכדור ובזריקה זהה, היתרון של כדורים שאפשר לשנות מינון במהירות ואילו בזריקה השינוי לוקח מספר שבועות. היתרון של זריקה הוא שהרמה בדם יציבה ואין מצב שבו שוכחים לקחת כדור, בנוסף קספליון אינה עוברת פירוק בכבד ולכן יותר בטוחה ויש קצת פחות השמנה עם הקספליון.

מנהל פורום סכיזופרניה