ההבדלים בין סכיזואפקטיב להפרעות אישיות?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2014 | 18:54 | מאת: אנונימי

שלום, האם יש דמיון בין סכיזואפקטיב דו קוטבי סוג מאני לבין שילוב של הפרעות אישיות (סכיזוטיפאלית, פרנואידית, גבולית ותלותית (ביחד) לצורך השאלה)? והאם יכולה להיות טעות באבחנה עקב כך?

הפרעת אישיות היא תבנית נוקשה של התנהגות, חשיבה, מנגנוני התמודדות והגנה הקיימת באופן קבוע. בהפרעה סכיזואפקטיבית יש אפיזודות או התקפים, כלומר תקופות זמן בהן ההתנהגות, החשיבה והתפישה של אותו אדם שונה באופן מובחן מהרגיל.

08/10/2014 | 09:48 | מאת: אנונימי

המשך לשאלה להבדלים בין סכיזואפקטיב והפרעת אישיות: האם הפרעת אישיות יכולה להיות חבויה או באופו מינורי ולהתפרץ בשל זרז מסוים. ולהיות מאובחנת כסכיזואפקטיב? כמו כן, האם אי אבחון וטיפול מתאים יכול לגרום להתפרצויות נוספות? כלומר במידה ולחולה בהפרעת אישיות גבולית לא היה טיפול פסיכותראפי, יכולה להיות התפרצות חמורה נוספת (במידה והפרעת האישיות הגבולית הינה מינורית וחבויה)? אודה לתשובה.

מנהל פורום סכיזופרניה