שאלה לגבי זריקת ריספרדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/10/2014 | 21:44 | מאת: ציונה

שלום רב יש לי קרובת משפחה אשר אובחנה כסכיזופרנית פראנואידית היא סובלת כבר שמונה שנים זה הגיע בהדרגה למצב מאוד חמור למרות שהיא עובדת ומתפקדת בצורה תקינה. בהתחלה חשבתי שהיא לא מהווה איום ממשי על הסביבה או על עצמה אך לאחרונה המצב החריף עקב מעבר לעבודה חדשה. הצלחנו להביא אותה לפני שנתיים בערך לפסיכיאטר מבל לספר לה ואף ליטול ריספרדל בטענה שאלו כדורים ללחץ דם אך היא בסופו של דבר עלתה על זה וכעת מסרבת בכל תוקף לקבל טיפול תרופתי. קראתי על זריקה שניתנת פעם בשבועיים אך היא ניתנת לאנשים שאשפזו בעברם וכמו שציינתי התפקוד היומיומי הוא אמנם תקין בינתיים,אך אני חוששת שמשהו יתפרץ בסופו של דבר האם זה אפשרי לקבל את הטיפול גם אם המצב הוא עדיין תקין כביכול? תודה

מותר לתת טיפול תרופתי נגד הרצון רק במקרה שיש סכנה לחיי המטופל או לחיי הסובבים אותו. אם את חושבת שיש סכנה יש לפנות לרופא המטפל או לפסיכיאטר המחוזי כדי להביא אותה לטיפול. קיימת זריקה כמו ריספרדל. ריספרדל מכיל ריספרידון שמתפרק בכבד לפליפרידון שהוא החומר הפעיל. יש כדורים של החומר הפעיל פליפרידון בשם אינווגה וגם זריקה שניתנת פעם בחודש בשם קספליון.

מנהל פורום סכיזופרניה