אביליפיי וסרוקוול xr

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/09/2014 | 19:05 | מאת: רינת

שלום רב. 1.התחלתי ליטול אביליפיי בהדרגה, כרגע אני יומיים עם 2.5 מ"ג והתרופה גורמת לי לדכדוך. הדבר מפריע לי מאוד. האם זו תופעת לוואי חולפת? (קראתי שתופעת לוואי של דיכאון קיימת בשכיחות גבוהה עם אביליפיי, אכן כן?). 2. האם ישנוניות זו תופעת לוואי חולפת עם סרוקוול xr? או שהיא קבועה? בתודה מראש, רינת.

1. תופעת הלוואי של דיכאון מוכרת אבל יכול להיות שהדכדוך קשור לעייפות ולא לדיכאון. תופעת הלוואי יכולה לחלוף לבד או עם עליה במינון. חשוב להיות בקשר עם הרופא המטפל כדי להעריך איתו מה הגורם לדיכדוך, אם יש סכנה וכמה זמן לנסות את התרופה. 2. אצל רוב האנשים הישנוניות חולפת עם הזמן, אצל חלק היא נשארת.

מנהל פורום סכיזופרניה