האם חרדות/דכאון וסכיזופרניה הם אותו הדבר?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/09/2014 | 11:40 | מאת: miri

שלום ענת, בתי בת 14.5 בגיל 5 היה לה התקף שאני לא בטוחה מה הוא. ההתקף התבטא בבעיה בדיבור, כתומר הלשון כמעט ולא זזה, פניקה ובכי חזק, ראיה כפולה, יד ימין משותקת כמעט, ופחד להיות בחו,. רצנו הביתה והיא נרגעה לאחר שעות. ההתקפים חזרו על עצמם ועד היום הם עדיין חוזרים. לבתי יש בעיות בלימודים, מסתגרת בבית המון, אין לה חברים והיא לא יוצרת חברויות. בדידות רבה. בזמנו נתלנו כדורים- פריזמה. כשנה. אחר כך הפסקנו. אנחנו מטופלים אצל פסיכיאטרית אך עד היום לא הבנתי מה יש לה, סכיזופרניה, או חרדות ודכאון???? אשמח לתשובה ....

סכיזופרניה והפרעות חרדה ודיכאון הן הפרעות שונות. פריזמה היא תרופה מקבוצת SSRI שניתנת בדרך כלל לטיפול בחרדה ודיכאון. אי אפשר לדעת ממה ביתך סובל בלי בדיקה, כדאי לפנות לפסיכיאטרית ולשאול אותה מה האבחנה.

מנהל פורום סכיזופרניה