קושי בבליעת כדורים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/09/2014 | 17:19 | מאת: לבנה

חג שמח, אמי בת 70 מאובחנת כסכיזיופרנית וכעת בשל החמרה במצבה חשש לדמנציה, נוטלת 600 סרוקואל Xr וחצי כדור מירו בחודש האחרון החלה תופעה חדשה , היא מסתירה כדורים בחלל הפה ולמעשה לא נוטלת אותם. אני מתקשה מאוד לגרום לה לבלוע אותם ויש חשש אמיתי מפספס ואגב כך החמרה במצבה, האם יש חלופות בזריקה? תודה מראש

סרוקוול XR הינה תרופה בשחרור מושהה ולכן אין לרסק אותה כדי לא לפגוע במנגנון זה. אין עדיין חלופה נוזלית, קיימות טבליות של שחרור מהיר. חלק מן התרופות קיימות בפורמולות נוזליות וחלק אפשר לרסק ולפזר על מזון או לערבב במשקה. כדאי לפנות לרופא ולבקש תרופה כזו.

29/09/2014 | 14:01 | מאת: לבנה

דר' פליישמן תודה רבה על תגובתך, לצערי חשה אי כעת בילבול כי במחלקה הפסיכיאטרית ה שהתה אמי ריסקו לה את הסרוקואל וכך המליצו לי כעת, אם זה פוגע באפקטיביות שלהן - אז מדוע עשו זאת? ומדוע כעת ישנו הקושי בבליעה ? האם זה עוד סימפטום לשינויים

מנהל פורום סכיזופרניה