רשיון נהיגה וסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/09/2014 | 23:32 | מאת: חן

שלום, גילן אצלי סכיזופרניה לפני 5 שנים, כיום אני בת 17, ומנסה להוציא רשיון נהיגה אך הרופאת משפחה אמרה שאני צריכה לגשת למכון הרפואי לבטיחות בדרכים לבדוק אם אני כשירה לנהיגה, חשובה לי לציין שאני מאוזנת בתרופות ולדעתי אנ כשירה לנהיגה, אני מחכה כבר חצי שנה לתשובה, לדעתי הם אמורים לתת בעוד כמה שבועות המלצה למשרד הרישוי, רציתי לשאול מה הסיכוי שהם יתנו המלצה חיובית? עברתי בדיקה פסיכאטרית ואחרי כמה זמן גם בדיקה אצל פסיכולןגית ןעשו לי מבחנים, אז יש סיכוי שאני יוכל להוציא רשיון? תודה...

קיום מחלה, טיפול אצל פסיכיאטר או טיפול תרופתי כשלעצמו אינו מונע הוצאת רישיון נהיגה. קישור לאתר של המכון: http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Marvad_regulations_2012.pdf יכולים למנוע מתן רישיון ממי שסובל מבעיה נפשית בחומרה המשבשת: תובנה, התנהגות, יכולות קוגניטיביות או תפישה הנדרשת לנהיגה, לדוגמא: 1. פסיכוזה אקוטית 2. הישנות פסיכוזה עם ליקוי תפיסה, מצבי רוח או חשיבה 3. טיפול תרופתי עם תופעות לוואי של ישנוניות 4. חוסר מודעות עצמית או אי שיתוף פעולה בטיפול הנדרש 5. כוונת התאבדות בהתנגשות כלי הרכב 6. כוונה להשתמש בכלי הרכב לפגוע באחרים אם לא קיבלת תשובה כבר חצי שנה כדאי לפנות שוב למכון ולברר מדוע התשובה מתעכבת.

מנהל פורום סכיזופרניה