שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/09/2014 | 23:14 | מאת: חיים

האם אביליפיי במינון נמוך של עד 7.5 מ"ג עלול לגרום לתופעות לוואי אקסטרא-פימידליות ופרקינסוניזם ודיסטוניה ואקתיזיה וטרדיב דיסקינזיה ותסמונת נוירולפטית ממאירה ? ומה הטיפול לתופעות הלוואי האלה שהזכרתי ?

אביליפיי יכולה לגרום לאקטיזיה (12% מהמטופלים בה פיתחו אקטיזיה לעומת 5% מהמטופלים בפלסבו), אם ההעלאה במינון איטית אפשר להימנע מתופעת לוואי זו. שאר תופעות הלוואי האקסטרפירמידליות די נדירות ונמצאות בשכיחות נמוכה יותר מאשר בטיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות מן הדור הראשון או השני.

מנהל פורום סכיזופרניה