אולאנזאפין (זיפרקסה)+ קלונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/09/2014 | 16:12 | מאת: עידו

שלום אני חולה בסכיזופרניה, ומטופל כבר שמונה שנים בזיפרקסה 20 מ"ג (כיום אולנזאפין שהיא התחליף הגנרי)וחצי מ"ג קלונקס ליום. יש לי תופעה שהיא צרבת שגורמת לי להקיא, והיא קוראת לי שלוש שעות אחרי נטילת התרופה בלילה, אציין שיש לי את הצרבת רק במידה ואני אוכל טיפה יותר מהמידה שאני רגיל, זאת אומרת אפילו עוד פרוסה או יוגורט, שגם כך אני בקושי אוכל בערב בגלל הצרבת. התייעצתי עם הרופא שלי על כך, והוא אמר לי שזו לא תופעה מהתרופות, אולם ראיתי בעלון של האולאנזאפין שבמקרה נדיר יכולה להיות בחילה כתופעת לוואי. מה עלי לעשות והאם יש לזה פתרון?

אולנזפין יכולה לגרום לבחילה אבל כדאי לוודא שאינך סובל מדלקת בקיבה, לשם כך עליך לפנות לרופא המשפחה. אם הימנעות מאכילה בשעות הערב מונעת את הצרבת עדיף פשוט להימנע.

מנהל פורום סכיזופרניה