התייעצות ושאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/09/2014 | 00:39 | מאת: חיים

האם שילוב התרופות הבאות מקובל לטיפול בדיכאון עמיד ו OCD עמיד : ויפאקס xr 300 מ"ג ביום וכאוגמנטציה למיקטל 300 מ"ג ביום ומירו 45 מ"ג ביום (בנוסף אני גם לוקח סרוקוול רגיל 800 מ"ג ביום) ? וכמה זמן דרוש עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה ? האם הלמיקטל והמירו מחזקים את ההשפעה האנטי דכאונית של ויפאקס ? מהו המינון המקסימלי של מירו ושל ויפאקס XR ושל למיקטל ושל סרוקוול ? אני מרגיש שהסרוקוול לא מחזק את ההשפעה האנטי דכאונית של ויפאקס , האם יש מקום לשקול החלפת סרוקוול בתרופה אנטי פסיכוטית אחרת מהחדשות הא-טיפיות כמו אביליפיי , סוליאן ? ולאיזה תרופה כדאי להחליף ? יש לציין שבעבר סבלתי מתופעות לוואי אקסטרא-פימידליות ופרקינסוניזם ודיסטוניה ואקתיזיה וטרדיב דיסקינזיה ותסמונת נוירולפטית ממאירה כאשר לקחתי ריספרדל 2-4 מ"ג ביום , וגם כאשר לקחתי הלידול וגם כאשר לקחתי זיפרקסה . האם יש לשקול העלאת מינון סרוקוול ?

ויפקס, מירו וסרוקוול מאושרות לטיפול בדיכאון. למיקטל מאושרת לטיפול בדיכאון ביפולרי. ההשפעה של התרופות היא אישית ועבור כל אחד ההחלטה מתי להמתין להשפעה ומתי להחליף טיפול היא אישית. מירו היא תרופה נוגדת דיכאון בפני עצמה. למיקטל מאושרת כטיפול בדיכאון ביפולרי ולא מאושרת לטיפול בדיכאון אוניפולרי. התרופה ניתנת מחוץ להתוויה כאוגמנטציה (חיזוק) מאחר ותרופות מייצבות כמו ליתיום הוכחו כמחזקות את ההשפעה של תרופות נוגדות דיכאון. משליכים את התוצאות גם על למיקטל למרות שאין עדיין מחקרים שמוכיחים שהיא יעילה בכך. המינון המקסימלי של ויפקס הוא 375 מ"ג. המינון המקסימלי של סרוקוול הוא 800 מ"ג. המינון המקסימלי של מירו הוא 45 מ"ג. המינון המקסימלי של למיקטל בהפרעה ביפולרית הוא 200 מ"ג, לא בגלל סכנה במינון גבוה (בטיפול באפילפסיה אפשר להגיע גם ל-400 מ"ג), פשוט לא הוכח שמינון גבוה יותר יעיל יותר. אין אפשרות לתת המלצה על טיפול תרופתי ללא בדיקה.

מנהל פורום סכיזופרניה