קלופיקסול דיפו וסוליאן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/09/2014 | 21:22 | מאת: נועם יאיר

שלום רב! לאחרונה אושפזתי עקב מצב פסיכוטי קשה מאוד במשך חצי שנה וכרגע אני בבית ולוקח טיפול של 1000 מ"ג סוליאן ביום וזריקת קלופקסול דיפו כל שבועיים במינון של 400 מ"ג .אני קצת חרד מהמינונים הגבוהים ורציתי לדעת האם ניתן להוריד מינון בשלב זה כי נראה לי שזה מינון ממש גבוה .אודה לתשובתך המהירה.

המינונים הנדרשים להשפעה שונים מאדם לאדם, הם תלויים בספיגה ממערכת העיכול, בפעילות האנזימים בכבד שמפרקים את החומר, בקצב ההפרשה של הכיליה, ברגישות של הקולטנים במוח לחומר הפעיל וכו'. יש אנשים שזקוקים למינונים גבוהים להשפעה ויש אנשים שמגיבים במינונים מאוד נמוכים. לאחר שחולף המצב הפסיכוטי והטיפול ניתן רק כטיפול אחזקתי אפשר לרדת במינון.

מנהל פורום סכיזופרניה