סרוקוול xr

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/09/2014 | 09:52 | מאת: שימרית

שלום רב. רציתי לדעת: 1.האם סרוקוול xr גורמת לישנוניות ועייפות? 2.מהו המינון המקסימלי של סרקוול xr בסכיזופרניה? 3. האם זה נכון שהסרקוול xr היא התרופה האיטית ביותר מ האנטי פסיכוטיות האטיפיות? 4.תוך כמה זמן הסרקוול xr משפיעה? 5. האם מותר לקחת סרקוול xr עם סרוקסט ודפלפט כרונו? 6. האם הסרקוול עוזרת לסימנים השליליים של המחלה? 7. האם מותר לחולי אפילפסיה לקחת סרוקוול? בתודה מראש ושנה טובה, שימרית.

1. כן. 2. המינון המקסימלי המאושר ע"י משרד הבריאות הוא 800 מ"ג, אפשר לתת מינון גבוה יותר במקרה הצורך. 3. איטית במה? אם הכוונה להשפעה האנטי פסיכוטית התשובה היא לא. 4. רוב התרופות האנטי פסיכוטיות מתחילות להשפיע בשבועיים הראשונים. 5. אין השפעה על הרמה בדם של התרופות אחת על השניה אבל מאחר ויש להן תופעות לוואי דומות צריך להיזהר כשנותנים אותן יחד ולשים לב לתופעות לוואי. 6. אין הוכחות חד משמעיות לכך, התרופה היחידה שנמצא יעילה בכך עד כה היא קלוזפין (לפונקס). 7. כל התרופות האנטי פסיכוטיות, כולל סרוקוול, מעלות סף פרכוס. אין מניעה מוחלטת על אנשים עם אפילפסיה לקחת תרופות אלו אבל הטיפול צריך להיות בתיאום עם הנוירולוג כדי לוודא שהטיפול התרופתי נגד פרכוס מספיק יעיל.

מנהל פורום סכיזופרניה