האם זו סכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/09/2014 | 21:42 | מאת: ריקי

אחותי אובחנה כסכיזופרנית לפני 8 שנים לאחר התקף פסיכוטי. במהלך האשפוז היא סיפרה לאחות הראשית כי היא מדברת עם משפחתה האחות ראתה זאת כמחשבות שווא. (אחותי באמת דיברה עם משפחתה בטלפון שבמסדרון). לאחר זמן החליט הצוות כי היא חולה בסכיזופרניה. נראה לנו שזה בגלל המקרה הזה כי עד אז אמרו שעדיין לא יודעים. לאחר שחרורה ומתן זיפרקסה 7.5 היא שקמה את חייה. סיימה בהצטיינות לימודי תואר ראשון, היא מבלה עם חברים, עובדת רוקדת וכו'. היא סובלת מחרדות לאחרונה והיא טוענת שמה שיש לה זה חרדות שגם אז גרמו בגלל חוסר טיפול להתקף חרדה. האם יתכן שאכן האבחנה היתה מוטעית בשל אי הבנה של עובדות ושהיא סובלת מחרדות ולא מסכיזופרניה? בתודה מראש על התשובה,

בדרך כלל לא מאבחנים מצב פסיכוטי על סמך שיחה אחת. במהלך התקף פסיכוטי אפשר להרגיש חרדה ואף לעבור התקפי חרדה, לא בהכרח מדובר בהפרעת חרדה. אם מטפלים במצב פסיכוטי והטיפול מהיר ויעיל אפשר להמשיך לחיות בלי הרבה מגבלות ואפשר ללמוד ולעבוד ולחיות חיים מלאים, זה לא בהכרח אומר שאין מחלה. אם היא סובלת מחרדות עכשיו כדאי לפנות לרופא ולבדוק מה הסיבה. כמובן שיכולה להיות טעות באבחון. הרופא המטפל יכול לעבור יחד איתה על סיכום המחלה כדי להבין מדוע אבחנו סכיזופרניה.

11/09/2014 | 22:19 | מאת: ריקי

מנהל פורום סכיזופרניה