אבחון וטיפול מוקדם של סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/09/2014 | 19:23 | מאת: צופה מהצד

שלום בת הזוג שלי סובלת מסכיזופרניה, אך היא מאוזנת ומתפקדת. הבנתי שהמחלה יכולה להיות תורשתית, ומדברים על אבחון מוקדם. רציתי לשאול עד כמה מוקדם ניתן לאבחן את המחלה ולטפל בה לפי מצב המחקר כיון ולפי מצב שירותי הבריאות בארץ? היא מספרת לי לא פעם על חוויית ההתפרצות של המחלה והאישפוז שלה ולא הייתי רוצה לעשות את זה לילדי. הייתי רוצה לאבחן את זה ולטפל בזה כמה שיותר מוקדם, כך שלא יצטרכו לעבור שבעת מדורי גיהנום של איש פוזלים ושיקום ממושך. תודה לעונים

אין עדיין אבחון גנטי של המחלה, בערך 50% מהגורמים להתפרצות הם גנטיים. שאר הגורמים הם סביבתיים, לדוגמא סביבת הגידול, טראומות, שימוש בסמים. לא על כל הגורמים יש לנו שליטה. אפשר להשתדל לגדל ילד בסביבה יציבה ותומכת על הסכנות בשימוש בסמים ולהיות ערניים אם מופיע שינוי.

11/09/2014 | 16:22 | מאת: צופה מהצד

אז כמה מוקדם ניתן לאבחן את זה? האם הדרך היחידה היא להיות דרוכים ולחכות להתפרצות של המחלה?

11/09/2014 | 21:36 | מאת: avix

מנהל פורום סכיזופרניה