אינווגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/09/2014 | 22:15 | מאת: דורית

שלום רב. רציתי לדעת: 1. תוך כמה זמן משפיעה האינווגה על הסימנים החיוביים והסימנים השליליים של הסכיזופרניה? 2.איזה מינון של האינווגה הוא שווה ערך ל-25 מ"ג זיפרקסה? 9 מ"ג או 12 מ"ג? 3. האם זה נכון שהאינווגה מעלה פחות את רמת הפרולקטין מאשר ריספרדל? בכמה פחות? 4. בעבר נטלתי ריספרדל ותרופה זו התאימה לי, היא הופסקה לי עקב עליה ברמת הפרולקטין בדם (ללא סימנים גופניים). כרגע אני נוטלת 25 מ"ג זיפרקסה (עם 20 מ"ג סרוקסט ו-750 מ"ג דפלפט כרונו בגלל אפילפסיה שנגרמה ממינון גבוה מאוד של לפונקס בעבר), הרופאה רוצה להחליף לי לתרופה אינווגה -האם יש סיכויים טובים שהאינווגה תתאים לי כמו הריספרדל משום שהיא תוצר פירוק של החומר הפעיל של הריספרדל? מודה לך מאוד על תשובתך, דורית.

1. תרופות אנטיפסיכוטיות במצב פסיכוטי חריף מתחילות להשפיע בשבועות הראשונים. אם מדובר במצב כרוני ההשפעה יכולה לקחת יותר זמן. 2. המינון המקסימלי המאושר לטיפול בזיפרקסה ע"י משרד הבריאות הוא 20 מ"ג, אפשר באישור להעלות מינון. המינון המקסימלי המאושר של אינווגה הוא 12 מ"ג. 3. בסקירה של המחקרים עד שנת 2013 לא נמצא שיש הבדל משמעותי בעליה בפרולקטין. 4. אם הגבת לריספרדל יש סיכוי טוב שאינווגה גם תהיה יעילה עבורך.

מנהל פורום סכיזופרניה