אחות חולת סכיזופריה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/08/2014 | 02:32 | מאת: קרן

יש לי אחות חולת סכיזופרניה בגילאי ה-30 שבגיל 26 נטלה כדורים פסיכאטריים מספר חודשים אבל החליטה להפסיק על דעת עצמה. הבעיה היא שהיא אינה מעוניינת בטיפול ואפילו מתכחשת למחלה. היא טוענת שהיא לא מאמינה ברופאים/פסכיאטרים/פסיכולוגים ומרגישה שכולם רודפים אחריה, רוצים ברעתה והיא שומעת אותם כל הזמן. היא רוב היום מדברת לעצמה(חוזרת על אותם דברים כמו תקליט חוזר), צועקת המון, היא מרגישה המון כעס, בוכה הרבה ומתנהגת מוזר מאוד.היא לא ישנה ברוב הלילות. היא הלכה בעידוד כל המשפחה לטיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור וכלום לא עזר. נראה שהחיים שלה עצרו מלכת מאז גיל עשרים. היא משמינה משנה לשנה(לפני שפרצה המחלה היא הייתה רזה ויפה). אנחנו משפחה מאוד תומכת ותמיד מנסים לעודד ולמשוך אותה לכיוון טיפול אפילו פרטי למקרה שהיא מתביישת אבל היא לא מוכנה לשמוע ואפילו צועקת עלינו. היא חושבת שמה שקורה זה הכל מציאות ורודפים אחריה והיא שומעת אותם ומדברים עליה(היו פעמים שהיא יצאה מהבית באמצע הלילה כדי חפש את האנשים האלו שהיא מדמיינת כי חשבה שהם בסביבה או אצל השכנים או בגינה.. יש לציין שמצבה מדרדר משנה לשנה וכל המשפחה סובלת ונהיית חסרת אונים.. השאלה שלי היא האם יש השלכות למקרה של חוסר טיפול? היא בסוף תגיע להתנהגות אלימה אם לא תטופל? איך אפשר לעזור לה? איך היא תשתכנע ללכת לטיפול?

מצב פסיכוטי גורם לנזק לתאי המוח, משך זמן ארוך עד להתחלת טיפול וכן התקפים פסיכוטים חוזרים גורמים לעליה בסיכון לסימנים שליליים ולפרוגנוזה גרועה יותר. מצב פסיכוטי לא בהכרח מגיע לאלימות אבל מצב שבו היא משוטטת בלילה יכול להיות מסוכן. אפשר לכפות טיפול רק במקרה שאדם מסכן את עצמו או את הסובבים אותו. הסיכון לא חייב להיות מיידי, אם אדם מתוך מחלה לא לוקח תרופות לסוכרת או לא מסוגל לדאוג לצרכיו הבסיסיים הוא מסכן את עצמו באופן לא מיידי. גם אם הוא גורם לסבל נפשי חמור לזולת או לנזק חמור לרכוש אפשר לכפות עליו טיפול. במקרה כזה הפסיכיאטר המחוזי יכול להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה או לאשפוז כפוי. אם אין סכנה אפשר לבקש מאנשים שהיא סומכת עליהם, קרובי משפחה, חברים או רופא משפחה שידברו איתה על מה שהיא יכול להפיק מטיפול פסיכיאטרי, לדוגמא הקלה על חרדה או קשיים בשינה ואפילו ירידה במשקל.

מנהל פורום סכיזופרניה