ריספונד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/08/2014 | 21:01 | מאת: אדם

שלום ד"ר אני מטופל בציפרלקס 15 מ"ג ולאחרונה התחלתי לקחת ריספונד(ריספרדל) 2 מ"ג עקב החמרה במצב שהוא OCD ההחמרה היא מחשבות שווא . האם במינון כזה יכול להיות שאעלה במשקל? מאז ומתמיד היה לי תאבון בריא והייתי תמיד במשקל תקין התרופה הזו פתחה לי את הסכר מה שנקרא ונותנת לי לאכול כמו שהייתי פעם ברוגע . אך האנשים בבית מציקים לי לגבי הכמויות שאני אוכל למרות שאני אוכל בכוונה רק אוכל בריא דגש על חלבונים ופחמימות במידה נמוכה יותר כדי לשמור על איזון ובין היתר גם מתאמן . אני בצומת דרכים עכשיו אינני מעוניין ללכת לדיאטנית, אבל כול הזמן מציקים לי בבית האם זה באמת נכון שאשמין עם מינון כזה שהוא נמוך ממה שאני הבנתי. תודה מראש ד"ר

ריספרדל יכול להעלות את התיאבון ויכול להעלות את הסיכון לתסמונת מטבולית, אמנם המינון נמוך אבל יש אנשים שגם במינון נמוך מרגישים עליה בתיאבון. כדאי לעשות בדיקות אצל רופא המשפחה: משקל, היקף בטן, לחץ דם, דופק, רמת סוכר בצום, רמת שומנים בדם. אם יש הפרעה בבדיקות או שאתה עולה במשקל כן מומלץ לפנות לתזונאי כדי למנוע סיכון למחלות לב וכלי דם בעתיד.

מנהל פורום סכיזופרניה