שאלה בנוגע לתורשתיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/08/2014 | 00:23 | מאת: מיכאל

אבקש את חוות דעתך בקשר לבחור, שיש לסבתו - אם אמו – שני בני אח, אחים, האחד סובל מסכיזופרניה, והשני סובל מכפייתיות. בנוסף, יש לסבתא זו אח אחר שסבל בעיה נפשית כלשהי (עקבותיה אבדו בחו"ל ולכן אין עליו מידע). שאלותיי: 1. האם יש קשר גנטי בין שתי התופעות הנ"ל? 2. מהי הסבירות שלבחור הזה יוולדו ילדים הלוקים באחת מהתופעות הנ"ל?

OCD שכיח בקרב אנשים עם סכיזופרניה (כ-20%), יתכן ומדובר בשוני גנטי מסכיזופרניה ללא OCD מכיוון שלאנשים אלו יש יותר קרובי משפחה עם סכיזופרניה ו-OCD או OCD לבד. גם ל-OCD יש מרכיב גנטי משמעותי, כ-50%. אם אתה שואל על הסיכוי לחלות בסכיזופרניה אצל ילד שאח אחד של סבתו סבל מסכיזופרניה והשני סבל מ-OCD, כלומר מישהו עם קרוב משפחה מדרגה שלישית עם סכיזופרניה. הסיכוי הוא כ-2% לעומת 1% באוכלוסיה הכללית.

מנהל פורום סכיזופרניה