תרופות לסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/08/2014 | 15:53 | מאת: כרמלה

שלום רב. רציתי לדעת: 1)איזו תרופה היא היעילה ביותר מבין אלו:סרוקוול, אינווגה,אביליפי וסוליאן (אשמח לקבל דירוג על רמת טיב התרופות)? 2)האם התרופה החדשה לסכיזופרניה "פנפט" יעילה לסימנים החיוביים והשליליים של המחלה? האם אפשר ליטול אותה עם סרוקסט(איזה נזק עלול להגרם אם לוקחים את הפנפט עם סרוקסט?)? בתודה מראש ושבת שלום, כרמלה.

1. התרופה היחידה שהוכח שהיא משמעותית יותר טובה מאחרות היא לפונקס. בשנת 2013 אספו את הנתונים מכל המחקרים שנעשו על התרופות והשוו את היעילות. נמצאו בין התרופות הבדלים קטנים, לפי הסדר: אמיסולפיריד (סוליאן), אולנזפין (זיפרקסה), ריספרידון (ריספרדל), פליפרידון (אינווגה), הלופרידול, קואטיאפין (סרוקוול), אריפיפרזול (אביליפיי), סרטינדול (סרדולקט), זיפרזידון (גאודון), כלורפרומזין (לרגקטיל), אסנפין (סאפריס), לורסידון, אילופרידון (פנפט). קישור למאמר באנגלית: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0140673613607333 חשוב לזכור שהתרופות משפיעות על כל אחד בצורה שונה ותרופה שיעילה מאוד לאדם אחד לא תהיה יעילה לאדם אחר ולהיפך. גם תופעות הלוואי שונות בין התרופות ויש אנשים שלא יכולים לסבול תופעות לוואי מסויימות ומרגישים טוב עם תרופה אחרת. 2. התוצאות על היעילות של פנפט לא היו מרשימות במיוחד אולם מאחר ויש לה יתרון של פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות אפשר לנסות אותה אם תרופות אחרות לא עזרו או שתופעות הלוואי שלהן היו בלתי נסבלות. שוב, ההשפעה של התרופות מאוד אישית. סרוקסט מעלה רמת פנפט ויש להוריד את מינון הפנפט בחצי אם לוקחים אותם ביחד.

מנהל פורום סכיזופרניה