שימוש בזיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/08/2014 | 17:31 | מאת: אמא מודאגת

בני בן ה20 מטופל בזיפרקסה 10 מ"ג כשנה , קראתי שיש לתרופה תופעות לוואי עתידיות במה מדובר ? כרגע הוא מגיב טוב לתרופה , אשמח לשמוע גם מהניסיון של מהקוראים על התרופה והשפעותיה. תודה.

תופעות הלוואי לטווח ארוך של זיפרקסה הן תסמונת מטבולית: עליה במשקל, עליה בשומנים בדם, עליה בסוכר בצום. הסכנה בתסמונת מטבולית היא העליה בסיכון מחלות לב וכלי דם. כחלק משגרת המעקב אצל רופא המשפחה יש לבצע מדי שנה שקילה, מדידת היקף מתניים, מעקב שומנים בדם, רמת סוכר בצום, מדידת לחץ דם, רמת אנזימי כבד.

22/08/2014 | 15:32 | מאת: רינת

שלום אמא מודאגת. מניסיון של 3 שנים עם התרופה, הזיפרקסה גרמה לי לכתמים באזור המצח בפנים. שבת שלום, רינת.

מנהל פורום סכיזופרניה