טיפול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/08/2014 | 09:04 | מאת: א

שלום אני מוגדרת כזיסופרנית מטופלת ברספירדל שפעם אני לוקחת כדורים פעם לא רוב הזמן לא שמעתי שאפשר לקבל זריקה במקום כדורים אני יכולה לדרוש את זה מהרופא שלי

כדורי ריספרדל מכילים ריספרידון שמפורק ע"י הכבד לפליפרידון שהוא החומר הפעיל. קיימות זריקות של ריספרדל קונסטה שמכילות ריספרידון הניתנות פעם בשבועיים. יש היום זריקות חדשות יותר בשם קספליון שמכילות את החומר הישיר פליפרידון. היתרון של זריקות קספליון הוא בכך שהן ניתנות פעם בחודש ולא עוברות פירוק בכבד כך שהן בטוחות גם למי שסובל מהפטיטיס. התרופה יקרה מאוד אבל נמצאת בסל הבריאות למי שיש לו אבחנה של סכיזופרניה. צריך לשלוח לבקר התרופות את ההמלצה לזריקה מן הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום סכיזופרניה