קושי בהתמודדות עם אנשים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/08/2014 | 23:16 | מאת: ארתור

שלום, יש לי בעיה תמיד אומרים לי שאני צריך ללכת ללמוד ולרכוש מקצוע אבל לא יודעים שזה כמעט בלתי אפשרי עם המחלה שלי לבצע זאת ותמיד מנסים לשכנע אותי ושואלים אותי "למה זה קשה?" מה אני יכול לענות על שאלה כזאת?כאילו מה זה לא ברור?אני מאובחן בסכיזופרניה ויש לי בעיה חמורה בקשב וריכוז,מרגיש שאני מנותק לחלוטין מן המציאות,אנשים לא מבינים מה אני אומר + אני צריך עשכיו ללכת ללמוד?גם ככה קשה לי הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה להאכיל את עצמי,ולשמור על היגיינה כל הזמן אני בדכאון כי מבחינה חברתית אני מאוד חלש. לא מרגיש שאני מסופק מהחיים,אין לי שום משמשעות. מבחינה נפשית אני כבר גמור ועוד לא מוותרים ואומרים שכדי לי ללכת ללמוד.אך אני יכול להבהיר זאת לאנשים אחרים?

אתה מרגיש דיכאון בגלל בעיה חברתית וחוסר מהחיים ובמקום לעזור מציעים לך לעשות משהו שנראה לך שהוא מעל לכוחותיך. נסה לפנות למטפל שלך שידבר עם אותם אנשים על הדרך המתאימה לעזור לך.

מנהל פורום סכיזופרניה