ממה מתפתח מחלת הסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/08/2014 | 13:38 | מאת: הוד

05/08/2014 | 13:41 | מאת: הוד

הבת שלי בת 13 ועדיין לא אובחנה כחולת סכיזופרניה אבל כל הממצאים מראים שכן. יש לה מחשבות שעוקבים אחריה ושמנסים להזיק לה, שאין לה חברות וכו'. היא מטופלת ע"י פסיכיאטר ופסיכולוג .הייתי רוצה לדעת ממה נגרם המחלה הזאת. איך אני יכולה לעזור לה. מה אני אמורה בתור אמא לסייע לה .

עדיין לא נמצא גורם למחלה, ככל הנראה המחלה נגרמת משילוב של מספר גורמים (מולטיפקטוריאלית): גורמים גנטיים, מהלך ההריון, הלידה, סביבת ההתפתחות, זיהומים, אירועי חיים וכו'. העזרה שלך מאוד חשובה, המשפחה היא גורם התמיכה העיקרי שלה, נמצאת הכי הרבה לידה, בקשר הכי קרוב איתה. כדאי לשאול אם אפשר לקבל תמיכה והדרכה במקום שבו היא מטופלת או לפנות לאחר ממרכזי התמיכה למשפחות שקיימים בארץ.

08/07/2017 | 15:02 | מאת: חי

מחלה מוזרה. אף אחד לא יודע איך היא נגרמת ומה קורה בדיוק כשהיא פעילה. רק יודעים שהתרופות עובדות מאיזושהי סיבה ועל זה קמים כל מיני מומחים לפסיכיאטריה שחושבים שיודעים הכל ויש להם פיתרון להכל.

מנהל פורום סכיזופרניה