לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/08/2014 | 12:14 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי חבר שנה וחודש. אנחנו גרים ביחד. הוא מתמודד עם סכיזופרניה, ו OCD. לוקח את התרופות: לפונקס, אביליפיי, לוסטרל וקלונקס. הוא סובל מידי פעם-לפחות פעמיים בשבוע מהתקפים. בעת ההתקף שנמשך לרוב שעה-שעתיים יש לו מבט קפוא בעיניים והוא עונה על שאלות כמו רובוט, הוא לא מצליח להתרכז. קשה לי מאוד לראות אותו מהצד-זה מבהיל ומעציב אותי. הוא סיפר לי כי בעת ההתקף הוא חושב שאלוהים מתעלל בו ושהוא נמצא לבד בעולם ואלוהים מתעלל דווקא בו ושהעולם נגדו. אני ממש לא יודעת מה לעשות. מאוד קשה לי עם ההתקפים האלו. בגללם ובגלל המצב הוא גם לא מצליח לעבור ראיונות עבודה ולהתקבל לעבודה. ואנחנו ממש זקוקים לעבודה כדי לשלם שכירות. מאוד כואב לי עליו ובמיוחד על ההתקפים שהוא עובר. הוא בן אדם טוב לב, נדיב שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות ואני לא יודעת למה מגיע לו לסבול ככה. בבקשה תעזרו לנו-מה לעשות: איך למנוע את ההתקפים? יש לציין כי בעת הההתקף הוא לוקח 3 כדורי קלונקס ורק בזכות הקלונקס ההתקף עובר לאחר-שעה, שעתיים. מה לעשות, תעזרו לנו בבקשה.

בן הזוג שלך סובל מאוד ולמרות כל התרופות עדיין לא מרגיש טוב מספיק כדי להחזיק עבודה. האם הוא ממצה את כל זכויותיו לסיוע בשכר דירה ובעזרה בתעסוקה? אם לא, כדאי לפנות לביטוח לאומי ולעו"ס במרפאה או בקהילה כדי לקבל אותן. לגבי הטיפול אין אפשרות לתת המלצה ללא בדיקה.

מנהל פורום סכיזופרניה