על סף קריסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/08/2014 | 06:19 | מאת: שירי

אני ובעלי נשואים חמש שנים, יש לנו ילד בן ארבע כמעט. כשהכרנו בעלי היה מעשן גראס. וידעתי גם שעבר לפני שנים רבות התקף פסיכוטי שבגללו אושפז וקיבל סרוקוואל. לאחר שנולד לנו הבן, החלו בעיות בזוגיות. חוסר אחריות מבחינתו, "בריחה" לעישון, אי התמודדות עם בעיות כלכליות, תלות בהורים שלו שנבעה מעצם המציאות שנוצרה למרות ששוחחתי איתו ובקשתי והתחננתי ורבתי. ומה לא. לאט לאט היחסים הזוגיים עלו על שרטון. עברנו שתי דירות לשנות אוירה ואף איזור מגורים. לאט לאט במקביל הוא התמיד בעבודה, משהו השתנה בתחום הסה אצלו, אבל גם האופי שלו הוקשח והתרחק ממני. כפועל יוצא, המרחק נוצר גם ממני עד כדי כך שזה הגיע לאי קיום יחסי מין.( אגב, היינו בייעוץ זוגי לפני ואחרי שנולד הילד). אקצר ואגיד שגם היו מספר התנהגויות אלימות. הוא לא נגע בי, אבל היו זריקות חפצים שפעם אחת מהן, סכנה אותי ואת הילד. סלחתי, המשכתי, תמכתי, התרעתי, הגבלתי. והוא מבחינתו תמיד אמר שאוהב אותי מאוד אבל מבחינת תחושה שלי זה לא היה שם בכלל. בחודשים האחרוניים הוא נכנס למקום עבודה מאוד תובעני. אנשים שרק כסף היה חשוב להם, סוג של ניצלו אותו בדיעבד. הוא עבד קשה, רצה שאהיה רגןעה כלכלית והבהרתי לו כל הזמן שאני גאה בו ויודעת שיש לו את זה. אבל כשהיינו יחד מעבר לשעה, היחסים כבר היו נוראיים. מריבות עקשנות של שנינו, מצבים מזעזעים והאשמות דו צדדיות. אני מבחינתי רציתי לסיים את הנישואין האלה. באותו זמן הוא גם הפסיק לעשן ומה שלא ציינתי קודם הוא שלפני שנה הוא הפסיק את הכדורים על דעת עצמו ולא משנה מה הייתי אומרת, לא רצה לקחת. לפני שבועיים היה לו התקף פסיכוטי בעבודה שידעתי עליו בדיעבד. הוא מיד פוטר. בצורה הכי מגעילה שאפשר. ומאז המצב הדרדר, הוא הוזה, מדבר ללא הפסקה. כבר לקחתי אותו לפסיכיאטר שפעם טיפל בו והוא והתחיל לקחת סרקוול, אבל זה הגיע למצב שהילד כבר בשוק ופחדים ולא מבין מה קורה לאבא שפעם כועס ופעם צוחק איתו. לפני יומיים לקחתי את המתוקי לאמא שלי אבל קשה לי להתמודד עם זה. עם המצב המחריד שנקלענו אליו. ועד שהכדורים יעבדו זה זמן. ביקשתי עזרה ממשפחתו ואיכשהו באו היום להיות פה, אבל הקושי מולו, מול דברים שמטיח בי ומדבר אליי מגעיל ואחכ יפה. אני ממוטטת נפשית כבר, לא יודעת איך לחיות ככה. מה יהיה עם המצב הכלכלי הגם ככה רעוע ומה יהיה עם הילד האהוב שלי שמבחינתי לא יכול להתקרב לאבא שלו. בנוסף בכל פעם שהוא צריך לקחת כדורים הוא בהתנגדויות ענקיות. עזרו לי. בבקשה. אני על סף קריסה.

מצב פסיכוטי יכול להיות מאוד מפחיד לאנשים מסביב, ובודאי לילד קטן. לפי מה שכתבת את מקור התמיכה העיקרי של בעלך וחשוב שתקבלי עזרה כדי לשמור על הכוחות שלך. נסי לפנות לאחד ממרכזי התמיכה למשפחות שיש בארץ.

מנהל פורום סכיזופרניה