דחק

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/08/2014 | 17:29 | מאת: מיקי

שלום ד''ר קראתי שמצב של דחק עלול להוביל להתפרצות מחלת הסכיזופרניה האם זה אומר שאדם שנמצא במצב של חרדה,התקפי חרדה,בעיקר פחד להשתגע יכול להפוך לסכיזופרן בגלל הלחץ שהוא מצוי בו? תודה

הרבה דברים יכולים להיות "טריגר" להתפרצות של מחלה, אחד מהם הוא אירועים טראומטיים. לפעמים התקף חרדה יכול להופיע בזמן התקף פסיכוטי אבל בדרך כלל הפרעת חרדה לא מתפתחת למצב פסיכוטי. במצב פסיכוטי אדם בטוח שהמחשבות שלו הן המציאות, אין לו מודעות לכך שיתכן והמציאות שונה ואי אפשר לגרום לו להטיל ספק. אם מישהו מפחד להשתגע כנראה שהוא מודע ומטיל ספק, בדיוק הפוך ממצב פסיכוטי.

04/08/2014 | 15:16 | מאת: מיקי

קראתי שהמחלה פורצת אצל גברים בין גיל 15-25 האם היא יכולה גם לפרוץ בגילאים יותר מאוחרים? תודה

מנהל פורום סכיזופרניה