המשך-הפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/07/2014 | 17:24 | מאת: לילי

שנית- מה הקשר בין "גבוליות" לבין סכיזופרניה? האם יש סכנה שגבולי יהפוך לפתע לסכיזופרן?. שאלה נוספת- האם מי שיש לו הפרעת אישיות גבולית- האם יכולים להיות לו גם מאפיינים סכיזואידיים?. אני מתכוונת לכך שהוא מרגיש כאילו הוא "נבלע". מה פירושה של "היבלעות" זו? ומדוע היא מעוררת בו פחד קשה כל כך?. האם "גבולי" מסוגל להרגיש אהבה או איכפתיות כלפי מישהו?.

מדובר בשתי הפרעות שונות לא קשורות שיכולות להופיע יחד. הפרעת אישיות גבולית היא לא גורם סיכון לסכיזופרניה אבל גם לא מגינה מפניה. הפרעת אישיות גבולית מתאפיינת בחוסר יציבות בכל תחומי החיים, ביחסים בין אישיים, דימוי עצמי ורגשות. מאמצים נואשים להמנע מנטישה, יחסים בין אישיים סוערים, אימפולסיביות, פגיעה עצמית וקושי בשליטה על כעס. סכיזופרניה היא מחלה בה מופיעים מצבים פסיכוטיים ופגיעה בקוגניציה, ברגש או בתפקוד. קשה לדעת למה הוא מתכוון, לכל אדם "היבלעות" יכולה להגיד משהו אחר, אי אפשר לעשות הכללות לגבי אנשים עם הפרעת אישיות גבולית, כל אחד שונה ועם חומרת הפרעה שונה.

מנהל פורום סכיזופרניה